Dansk Fjerkræ - Artikelarkiv
Er du interesseret i nyheder og forskning indenfor fjerkræbranchen? Så kan du her finde forskellige artikler, der tidligere har været udgivet i bladet “Dansk Fjerkræ”. Dansk Fjerkræ er fjerkræbranchens fagblad og medlemsbladet for L&F Fjerkræ, og læses også af mange andre med interesse for branchen og det fjerkræfaglige område end medlemmerne.
Æg og produktion
In-ovo kønsbestemmelse i fjerkræsektoren vinder frem
Partnere fremmer dyrevelfærd med realtidsdata og lydbaseret analyse
Finsk farm med æglæggere – en voksende produktion i fællesskab
Brug af genetik til at forbedre knoglesundheden hos æglæggende høner
Fortsat udfordringer med spoleorm i konsumægsproduktionen viser 2024-opgørelsen
Spanien på vej tilbage efter burforbud
Praktiske strategier til at sikre optimal ægkvalitet
Portræt af Bent Jensen, Lille Hejbøl, Ølgod: Ydmyg, men stolt over at have et stort netværk
Forståelse af fjerkræadfærd er afgørende for bedre management
Æg: Ofte efterlignet, men aldrig matchet
Danske æg har minimeret sit klimaaftryk
Naturlig fytase i foderkorn kan forbedre økologiske høners fosforudnyttelse
Store spolorm i høns (viden fra Nordisk Fjerkrækongres 2022)
Bedriftsbesøg hos frilandsægproducent Jakob Dall
Bedriftsbesøg hos ægproducent Anders Christiansen, Lohmann
Ægbranchens største udfordringer
Skyhøje priser på æg i USA - men hvorfor?
Globale ægpriser vil forblive høje gennem 2023
Besøg hos Jens Skovgaard Jensen, Hedensted: “Jeg elsker at være landmand”
Markant længere æglægningsperiode i konsumægproduktionen
Slagtekyllinger og produktion
Forbered din flok på sommervarmen hold kyllingerne sunde og produktive
Portræt af Jørgen Møller Andersen, Thurø, Svendborg: Det var spændende at klække æggene i egen stald
Dyrevelfærdsindikatorer på kyllingeslagteriet
Portræt af Allan Wieck-Hansen, Tjele: Se tingene fra begge sider - det giver gode relationer
Portræt af Leif Barsballe, Hobro: El-forbruget ved slagtekyllingerne blev reduceret med 70 procent
Sådan beregnes klimaaftryk til ESG-rapport for kyllingeproduktion
Indblik i den norske fjerkræbranche
Bedriftsbesøg hos kyllingeproducent Martin Merrild
SKOVs guide til gode rutiner ved klækning af slagtekyllinger i stald
Besøg hos Rune Thomsen, Williamsborg: “Jeg nyder livet som driftsleder”
På 10 år: Over 10 procent mere kylling på den samme mængde foder
Besøg hos Claus de Place Bjørn, Glamsbjerg: “Jeg vil helst passe gårdkyllingerne selv”
Stigning i importen af fjerkrækød fra Ukraine bringer EU’s fjerkræsektor i fare
Fødevareminister og landbrugsordfører så på slagtekyllinger
‘Aktiv bevægelse’ hos slagtekyllinger - en vigtig indikator på god velfærd
En stemme fra Detailbranchen: Kampen om turbokyllingerne
Foder med algeprotein og bælgplanter til økologiske slagtekyllinger
Fælles fra branchen
Mange danskere kender ikke til produktionsforhold
En stemme fra Landbrug & Fødevarer: Pessimistisk prædiken er ubegrundet
Insekter: En afgørende nøgleløsning på foder-bæredygtighed
Vaccination mod Fugleinfluenza er ikke et quickfix
Resultater fra Fødevarestyrelsens Dyrevelfærdsrapport 2023 og 2024
Fortsat lavt antibiotikaforbrug i fjerkræproduktionen
Solrige og velbesøgte dage på Roskilde
Alternative proteinkilder til fjerkræfoder
Efter 17 år giver danskejet kyllingefarm i Rumænien overskud
Lysets betydning for velfærd og effektivitet hos fjerkræ
Portræt af driftsleder Hans Klemmensen: ‘Jeg elsker at planlægge og have styr på tingene.’
Risikofaktorer for udvikling af fjerpilning i opdræt og skrabeægsproduktionen
Ingen grøn omstilling uden en robust økonomi
Et kig ind i: Opdræt, skrabeæg-og slagtekyllingeproduktion
Kan robotter forbedre effektiviteten i fjerkræproduktionen?
Fjerkræ vinder klimakampen- men hvad kan du selv gøre endnu bedre?
Finansiering til fjerkræproduktion
Landbruget, klimaet og ESGreenTool
Hvordan ser det ud med salmonellaforekomsten hos æglæggere og slagtekyllinger i resten af EU?
5 spørgsmål til fageksperten om Salmonella
Status på forbrugernes holdning til den danske produktion af kylling og æg
Hvordan ser det ud med salmonellaforekomsten hos æglæggere og slagtekyllinger i resten af EU?
Det gode kontrolbesøg er muligt - men det opstår ikke af sig selv
Det samlede antibiotikaforbrug i fjerkræproduktionen var fortsat lav i 2022
Tema: Hvordan kan eksport af kyllingefødder opretholdes under udbrud af fugleinfluenza?
Optimistiske udsigter for det globale fjerkræmarked på trods af volatilitet
Offentlige måltider: Et fyrtårn for den grønne måltidsudvikling
Tre nedslag i det økologipolitiske arbejde
Nedslagspunkter i det globale marked for foder
Kan æg kønsbestemmes med duftteknologi under udrugning?
Sådan forebygger du varmestress i din fjerkræproduktion
Sådan forebygger du varmestress i din fjerkræproduktion
En stemme fra Ungeklimarådet: Planterig mad er en del af det gode liv
7 vigtige aminosyrer i fjerkræfoder
Portræt af Lykke Nielsen og Morten Petersen, Lemvig: ”Vi ser muligheder frem for begrænsninger”
Lille stigning i antallet af salmonella-smittede flokke i 2023
Støjeffekter på fjerkræproduktionen overses ofte
Data som grundlag for debatten
Fjerkræ, kød og æg - 2012-2022
Ny rapport fra AVEC: ’European Chicken Commitment’ kommer med en pris
Europæisk undersøgelse bekræfter vigtigheden af biosikkerhed i HPAI-kontrol