Dansk Fjerkræ - Artikelarkiv

Er du interesseret i nyheder og forskning indenfor fjerkræbranchen? Så kan du her finde forskellige artikler, der tidligere har været udgivet i bladet “Dansk Fjerkræ”. Dansk Fjerkræ er fjerkræbranchens fagblad og medlemsbladet for L&F Fjerkræ, og læses også af mange andre med interesse for branchen og det fjerkræfaglige område end medlemmerne.


Æg og produktion

Portræt af Hingstman-familien, Hvilsom, Hobro: Drømte om kvæggård – passer nu 22.000 økologiske høner

In-ovo kønsbestemmelse i fjerkræsektoren vinder frem

Partnere fremmer dyrevelfærd med realtidsdata og lydbaseret analyse

Finsk farm med æglæggere – en voksende produktion i fællesskab

Brug af genetik til at forbedre knoglesundheden hos æglæggende høner

Fortsat udfordringer med spoleorm i konsumægsproduktionen viser 2024-opgørelsen

Portræt af direktør og ægproducent Anders Christiansen, Sjællands Æg ApS: Jeg vil prøve mig selv af som producent

Spanien på vej tilbage efter burforbud

Praktiske strategier til at sikre optimal ægkvalitet

Portræt af Bent Jensen, Lille Hejbøl, Ølgod: Ydmyg, men stolt over at have et stort netværk

Forståelse af fjerkræadfærd er afgørende for bedre management

Æg: Ofte efterlignet, men aldrig matchet

Bedste praksis i økologisk ægproduktion – information indsamlet i forbindelse med interviews af danske interessenter

Danske æg har minimeret sit klimaaftryk

Naturlig fytase i foderkorn kan forbedre økologiske høners fosforudnyttelse

Store spolorm i høns (viden fra Nordisk Fjerkrækongres 2022)

Bedriftsbesøg hos frilandsægproducent Jakob Dall

Bedriftsbesøg hos ægproducent Anders Christiansen, Lohmann

Ægbranchens største udfordringer

Skyhøje priser på æg i USA - men hvorfor?

Globale ægpriser vil forblive høje gennem 2023

Besøg hos Jens Skovgaard Jensen, Hedensted: “Jeg elsker at være landmand”

Besøg hos Thomas Højgaard, Orupgaard Gods: “Elskede markdriften - men er nu ægproducent i stor skala”

Markant længere æglægningsperiode i konsumægproduktionen

Vigtige overvejelser angående skalkvalitet

Portræt af Ditte Malling Helsted, Duesminde, Vejleby, Lolland: Hønerne vandt trods stor kærlighed til malkekøer

Ægkvaliteten bevares bedre under køling


Slagtekyllinger og produktion

Forbered din flok på sommervarmen hold kyllingerne sunde og produktive

Portræt af Jørgen Møller Andersen, Thurø, Svendborg: Det var spændende at klække æggene i egen stald

Dyrevelfærdsindikatorer på kyllingeslagteriet

Portræt af Allan Wieck-Hansen, Tjele: Se tingene fra begge sider - det giver gode relationer

Portræt af Leif Barsballe, Hobro: El-forbruget ved slagtekyllingerne blev reduceret med 70 procent

Portræt af Christian Lorenzen, Snogbækgård, Sønderborg Slagtekyllinger og markbrug passer rigtig godt sammen

Sådan beregnes klimaaftryk til ESG-rapport for kyllingeproduktion

Indblik i den norske fjerkræbranche

Portræt af Nikolaj Dalsgaard og Andreas Damkjær Barsøe: Producerer og slagter selv økologiske slagtekyllinger

Bedriftsbesøg hos kyllingeproducent Martin Merrild

Åbent hus hos Hørsted Agro

Udbrud med E.coli – fra konstant problem til regulær katastrofe (viden fra Nordisk Fjerkrækongres 2022)

SKOVs guide til gode rutiner ved klækning af slagtekyllinger i stald

Besøg hos Rune Thomsen, Williamsborg: “Jeg nyder livet som driftsleder”

På 10 år: Over 10 procent mere kylling på den samme mængde foder

Besøg hos Claus de Place Bjørn, Glamsbjerg: “Jeg vil helst passe gårdkyllingerne selv”

Stigning i importen af fjerkrækød fra Ukraine bringer EU’s fjerkræsektor i fare

Fødevareminister og landbrugsordfører så på slagtekyllinger

‘Aktiv bevægelse’ hos slagtekyllinger - en vigtig indikator på god velfærd

En stemme fra Detailbranchen: Kampen om turbokyllingerne

Foder med algeprotein og bælgplanter til økologiske slagtekyllinger


Fælles fra branchen

Mange danskere kender ikke til produktionsforhold

En stemme fra Landbrug & Fødevarer: Pessimistisk prædiken er ubegrundet

Insekter: En afgørende nøgleløsning på foder-bæredygtighed

Vaccination mod Fugleinfluenza er ikke et quickfix

Resultater fra Fødevarestyrelsens Dyrevelfærdsrapport 2023 og 2024

Fortsat lavt antibiotikaforbrug i fjerkræproduktionen

Nye miljøregler for fjerkræ

Solrige og velbesøgte dage på Roskilde

Alternative proteinkilder til fjerkræfoder

Efter 17 år giver danskejet kyllingefarm i Rumænien overskud

Lysets betydning for velfærd og effektivitet hos fjerkræ

Portræt af driftsleder Hans Klemmensen: ‘Jeg elsker at planlægge og have styr på tingene.’

Risikofaktorer for udvikling af fjerpilning i opdræt og skrabeægsproduktionen

Ingen grøn omstilling uden en robust økonomi

Et kig ind i: Opdræt, skrabeæg-og slagtekyllingeproduktion

Kan robotter forbedre effektiviteten i fjerkræproduktionen?

Fjerkræ vinder klimakampen- men hvad kan du selv gøre endnu bedre?

En stemme fra…Aviagen

Finansiering til fjerkræproduktion

Landbruget, klimaet og ESGreenTool

Hvordan ser det ud med salmonellaforekomsten hos æglæggere og slagtekyllinger i resten af EU?

5 spørgsmål til fageksperten om Salmonella

Status på forbrugernes holdning til den danske produktion af kylling og æg

Hvordan ser det ud med salmonellaforekomsten hos æglæggere og slagtekyllinger i resten af EU?

Det gode kontrolbesøg er muligt - men det opstår ikke af sig selv

Det samlede antibiotikaforbrug i fjerkræproduktionen var fortsat lav i 2022

Tema: Hvordan kan eksport af kyllingefødder opretholdes under udbrud af fugleinfluenza?

Optimistiske udsigter for det globale fjerkræmarked på trods af volatilitet

Offentlige måltider: Et fyrtårn for den grønne måltidsudvikling

Tre nedslag i det økologipolitiske arbejde

Nedslagspunkter i det globale marked for foder

Kan æg kønsbestemmes med duftteknologi under udrugning?

Sådan forebygger du varmestress i din fjerkræproduktion

Sådan forebygger du varmestress i din fjerkræproduktion

En stemme fra Ungeklimarådet: Planterig mad er en del af det gode liv

7 vigtige aminosyrer i fjerkræfoder

Portræt af Lykke Nielsen og Morten Petersen, Lemvig: ”Vi ser muligheder frem for begrænsninger”

Lille stigning i antallet af salmonella-smittede flokke i 2023

Støjeffekter på fjerkræproduktionen overses ofte

Data som grundlag for debatten

Fjerkræ, kød og æg - 2012-2022

Ny rapport fra AVEC: ’European Chicken Commitment’ kommer med en pris

Europæisk undersøgelse bekræfter vigtigheden af biosikkerhed i HPAI-kontrol